petek, 3. avgust 2012

Izlet v Eisenkappel, kopanje v Klopinjskem jezeru, ogled Jezerskega in mesta Preddvor

Eisenkapell oz. Železna kapla je klimatsko zdravilišče z zaščitenim podnebjem. Je urbano naselje na avstrijskem Koroškem. 

Ogledali smo si zdraviliški center Železna kapla, ki si je v nekaj letih priod bil mednarodni sloves. Številnim gostom je na voljo čudovita ponuda za nego telesa in obnovo življenjske moči: kure s suhim plinom CO2, hladilne terapije, zdravilne kopeli, masaše in še veliko več - vse pod zdravniškim nadzorom.


Klopinjsko jezero oz. Klopeiner See nudi dobro počutje za vso družino. 

Kot eno najtoplejših kopaliških jezer, dosega poleti voda temperaturo do 28 stopinj. 

V vročih poletnih mesecih marsikomu potem nudijo ohladitev samo še Obirske kapniške jame (Obir Tropfsteinhöhlen), najbolj barvite in največje v Avstriji, z drgetajočimi +8°C - zato se je pač treba toplo obleči! Obirske jame se lahko ogledajo v Železni kapli, vendar nam tokrat to ni uspelo, saj sta Sara in Mark še premala za takšen ogled. Bomo pa verjetno šli na ogled kasneje, ko bosta že večja.



Nato nas je pot peljala napred do Zgornjega jezerskega, natančneje na Planšarsko jezero.

Zgornje jezersko, Planšarsko jezero 


Sprehodili smo se po Jezerskem,...


...se podali do izvira mineralne vode, katero smo tudi poskusili,...

... ter si ogledali Partizansko bolnišnico Krtino.

Zadnja točka je bil ogled kraja Preddvor, kjer smo se sprehajali ob Jezeru Črnava, videli grad Hrib in si privoščili pozno popoldansko kosilo. 

Naj rečem, da so ti kraji resnično vredni ogleda. So lepi, prekrasna narava, super, čist in svež zrak. Fajn za sprehajat, tudi z vozičkom. Vsekakor vredno ogleda! Priporočam. Mi smo uživali! 

jezero Črnava
grad Hrib

Ni komentarjev:

Zadnje na blogu

Pokrajina Wilder Kaiser (priljubljena nadaljevanka Gorski zdravnik)

Do našega cilja (švicarsko mesto Appenzell) vodi več poti,... Izbrali smo tisto, ki nas bo vodila mimo avstrijske pokrajine Wilder Kaiser, k...